2016 – Fascinerende foto’s van Nelke van Dijk in Walburgis

‘In de Walburgis is op dit moment een expositie ingericht rond het thema: 6 weken Jona, het verhaal opnieuw verteld. Een van de exposanten is de Arnhemse fotografe Nelke van Dijk.
Nelke fotografeert water in ontelbare verschijningsvormen. Je raakt er niet op uitgekeken. Het wonder van water weet Nelke op een briljante beeldende en technisch perfecte wijze over te brengen.

De geëxposeerde foto’s zijn te koop, maar ook haar boek: Water verbeeld. Met meer dan 125 schitterende foto’s. Het bijzondere van Water verbeeld is ook, dat het gekoppeld is aan een klimaatproject: herhuisvesting van de allerarmsten in het door overstroming en verzilting geteisterde Bangladesh. Nelke koos voor deze insteek n.a.v. het aangrijpende multimediaproject ‘Where will they/we go? The human consequences of the rising sea level’ van de fotograaf Kadir van Lohuizen.

Andere exposanten op de expositie zijn: Rob den Boer (pasteltekeningen) en Peter Krynen (installatie)

De expositie is te bekijken: Iedere vrijdag tot Pasen van 11.00 tot 16.00 uur. En rond alle activiteiten, die in de vastentijd in de Walburgis plaatsvinden.’

Arnhemse Koerier, 25-02-2016

Naar overzicht