2017 – feestelijkheden in Bangladesh

Mede door de opbrengst van de verkoop van Water Verbeeld kon in het afgelopen half jaar de bouw van vier veilige woningen voor klimaatgedupeerden op gang gekomen en ook worden afgerond.

Via een zorgvuldige screening zijn de nieuwe bewoners geselecteerd: de meest urgente gevallen gingen voor. Zij zijn afkomstig van Sandwip Island, dat gelegen is voor de kust van het district Chittagong. Door de stijgende zeespiegel werd het leven daar voor deze mensen bijna onmogelijk.

In april 2017 vindt een feestelijke in gebruik neming van de woningen plaats, zij het in het ‘afgeslankte’ vorm wegens (on)veiligheidsredenen. Al teveel publiciteit blijft daarom achterwege, genodigden uit het Westen blijven thuis.

Wel bezoekt Dr. Qazi Kholiquzzaman Ahmad – Chairman of Palli Karma-Sahayak Foundation (PKSF) en de Coordinator van het Bangladesh Climate Change Negotiating Team – het project (Sayedpur/Sitakund) op 20 maart 2017. Hij blijkt over de kleinschalige aanpak binnen het project zeer te spreken.

Initiator van het project is de NGO Displacement Solutions, in samenwerking met YPSA (Young Power in Social Action). Onder het motto ‘One Family and One House at a time’ wordt ernaar gestreefd om kwetsbare families tijdig te verplaatsen.

De activiteiten worden voortgezet.

 

 

Naar overzicht