Over Nelke van Dijk

Nelke van Dijk heeft zich een leven lang met enthousiasme bezig gehouden met fotografie. Zij heeft zich ook bekwaamd daarin en fotografieonderwijs genoten aan Hogeschool Windesheim in Zwolle en de Fotovakschool in Apeldoorn. Er werden foto’s van haar gepubliceerd en zij behaalde ook enkele prijzen.

Nelke werd al eerder opgeleid tot orthopedagoog. Zij was vooral op educatief gebied actief, zowel t.b.v. het Regulier als het Speciaal Onderwijs. Voor ‘Van stuw tot stuw, het Vechtdal bij Dalfsen door de tijd heen’ – een project voor omgevingsonderwijs op de basisscholen in Dalfsen – ontving zij de Publiciteitsprijs van het Overijssels Landschap. Zowel de tekst als de fotografie voor dit project werden door haar verzorgd.

Haar activiteiten binnen het onderwijs beëindigde Nelke per 1 januari 2011. Sindsdien besteedt zij een groot deel van de tijd aan haar passie om de wereld om haar heen fotografisch te verbeelden. Zij heeft een voorkeur voor een abstracte vormentaal, die haar helpt om het vertrouwde aan een nieuwe blik te onderwerpen en ook op een nieuwe wijze te verstaan.