Over Nelke van Dijk

Een leven lang heb ik me enthousiast bezig gehouden met fotografie. Ik heb daarin ook onderwijs gevolgd, aan Hogeschool Windesheim in Zwolle en de Fotovakschool in Apeldoorn. Soms werden er foto’s van me gepubliceerd of behaalde ik prijzen. Hoe stimulerend is dat!

Eerder was ik al opgeleid tot (ortho)pedagoog. Ik was vooral actief op educatief gebied, voor Regulier en Speciaal Onderwijs beide. Voor Van stuw tot stuw, het Vechtdal bij Dalfsen door de tijd heen – een project voor omgevingsonderwijs op de basisschool – ontving ik de Publiciteitsprijs van het Overijssels Landschap. Zowel de tekst als de fotografie voor dit project werden door mij verzorgd.

Mijn activiteiten binnen het onderwijs beëindigde ik per 1 januari 2011. Sindsdien besteed ik een groot deel van de tijd aan mijn passie om de wereld om me heen fotografisch te verbeelden. Ik heb een voorkeur voor een abstracte vormentaal – die helpt me om het vertrouwde aan een nieuwe blik te onderwerpen en ook op een nieuwe wijze te verstaan.